Verschil tussen WA verzekering en aansprakelijkheidsverzekering - WA verzekering

Het is een misvatting dat een WA verzekering hetzelfde inhoudt als een aansprakelijkheidsverzekering. Eigenlijk is een WA verzekering namelijk een autoverzekering. WA staat zoals u inmiddels weet voor Wettelijke Aansprakelijkheid en dat heeft dus niks van doen met de aansprakelijkheidsverzekering.

Wettelijke Aansprakelijkheid betekent namelijk dat u verplicht wordt door de wet om u tegen aansprakelijkheid te verzekeren. Dat geldt dus niet voor de aansprakelijkheidsverzekering, want hierbij heeft u zelf de keuze om er een af te sluiten ja of nee.

Bij de WA verzekering voor de auto heeft u geen keuze om er een af te sluiten. Zodra u in het bezit bent van een auto bent u verplicht er een te hebben. Zo niet, dan mag u niet met die auto de weg op. Doet u dit toch, dan is er sprake van een strafbaar feit. Dit kan flink in de papieren lopen. De boete is waarschijnlijk nog niet eens het ergste van alles, want als u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u met uw voertuig hebt toegebracht aan iets of iemand zonder dat u verzekerd bent kunt u flink in de problemen komen en in het slechtste geval kunt u uw hele leven blijven betalen voor die gemaakte schade.