Verschil AVP en AVB - WA verzekering

De WA verzekering zoals we die hier bedoelen wordt ook wel AVP genoemd. AVP staat voor Aansprakelijkheid Voor Particulieren. Dit is dus gewoon de aansprakelijkheidsverzekering of WA verzekering. Naast de AVP heb je ook nog de term AVB. AVB staat voor Aansprakelijkheid Voor Bedrijven.

Het verschil zit hem tussen deze 2 verzekeringen in de dekking. Een AVP heeft betrekking op u en eventuele gezinsleden of inwonenden als die zijn meeverzekerd. Een AVB is van belang indien u een bedrijf heeft. Hiermee bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen schade die wordt veroorzaakt door een van uw medewerkers bij een klant.

Er wordt bij een AVB alleen schade gedekt aan zaken of personen. Het eigen risico is een verplichting bij een AVB. U kunt als bedrijf zelf kiezen voor een hoger eigen risico. Hiermee verlaagt u de te betalen premie. De hoogte van de premie wordt voornamelijk bepaald door te kijken naar wat voor bedrijf u bent en wat uw werkzaamheden als bedrijf zijnde inhouden. Hoe hoger het risico op aansprakelijkheid, hoe hoger de premie.