Valt een huisdier onder WA verzekering? - WA verzekering

Of uw huisdier is meeverzekerd bij een WA verzekering hangt af van uw dekking. Heeft u het hele gezin verzekerd, dan valt uw huisdier daar ook binnen is bent u dus ook verzekerd als uw huisdier schade bij een ander maakt. U kunt voor de zekerheid altijd navragen bij uw verzekeraar of dit geldt, maar wij hebben nog nergens gehoord dat er een verzekeraar is die uw huisdier niet meeverzekerd bij de gezinsdekking.

Maakt het dan nog uit wat voor huisdieren ik heb voor de dekking?

Daarvoor zou u de polisvoorwaarden van de verzekeraar moeten doorlezen. Naar ons weten zijn alle huisdieren gewoon gedekt en wordt er tussen huisdieren onderling geen onderscheid gemaakt door verzekeraars. Toch kan het nooit kwaad dit voor alle zekerheid na te vragen, want als u inderdaad huisdieren heeft is het wel belangrijk.

Over het algemeen zijn het alleen die huisdieren die regelmatig buiten komen die ook echt schade kunnen maken. Als u een vogel heeft die de hele dag in een kooi zit hoeft u er in principe niet vanuit te gaan dat deze schade zal toebrengen aan iets of iemand. Toch zit een ongeval in een klein hoekje, dus is ook het verzekerd zijn van uw huisdieren belangrijk.