Uitbetaling claim - WA verzekering

Voor een verzekeraar een claim uitbetaald wordt er eerst onderzoek gedaan naar de oorzaak van de schade en of er ook daadwerkelijk een beroep kan worden gedaan op de WA verzekering. De verzekeraar wil altijd zeker weten dat de claim valt onder de verzekering voordat zij uitkeren. Dat is logisch.

In sommige gevallen is een schade overduidelijk en zal de verzekeraar ook niet aarzelen om de schade uit te betalen. Bij sommige schades is het ook niet echt mogelijk om onderzoek te doen, maar meestal als er schade is is deze zichtbaar, en dus ook aantoonbaar. Om uw verzekeraar een goed beeld te geven van de schade die is gemaakt en die dus vergoedt dient te worden raden we u aan altijd foto’s te maken van de situatie hoe die is en wat precies de schade is die u graag vergoedt wilt zien door uw verzekering.

Vaak kan uit foto’s al heel veel informatie worden afgeleid. Het merendeel van de Nederlanders heeft een WA verzekering, dus u kunt zich voorstellen dat de verzekering dagelijks ontzettend veel claims binnenkrijgt. Door de ervaring die ze hebben met de WA verzekering en met de diverse claims is het voor een verzekering in veel gevallen vrij makkelijk om te bepalen of een zaak valt onder de WA verzekering of niet. Over het algemeen worden claims snel afgehandeld, maar als er onderzoek moet worden gedaan kan het even duren voordat er een oordeel is geveld.