Overstappen - WA verzekering

Als u al een WA verzekering heeft, maar u wilt toch graag de overstap maken naar een andere verzekeraar, dan is dat prima mogelijk. Meestal hoeft u er zelf niet eens moeite voor te doen, omdat veel verzekeraars tegenwoordig werken met een oversluitservice. Dit houdt kort gezegd in dat de overstap van uw oude verzekeraar naar uw nieuwe verzekeraar allemaal wordt geregeld door uw nieuwe verzekeraar. Zo hoeft u nooit zonder dekking te zitten en wordt alles netjes tussen de verzekeraars afgehandeld.

Als u wilt overstappen omdat u problemen heeft met uw verzekeraar omtrent het betalen van premie of iets dergelijks, waar u zelf bent te wijten voor het slechte contact tussen u en de verzekeraar kunt u zich afvragen of een andere verzekeraar u dan wel wilt toelaten in hun verzekering. Een verzekeraar zal namelijk niet zo snel iemand toelaten die bij een vorige verzekeraar problemen heeft gehad rond het niet nakomen van de voorwaarden in de overeenkomst vanaf uw kant.

Is dat echter niet de reden van overstappen, maar wilt u een andere verzekeraar voor uw WA verzekering om iets heel anders wat niks te maken heeft met het niet naleven van de voorwaarden, dan kan een overstap binnen een week geregeld zijn.