Glasverzekering - WA verzekering

Een glasverzekering valt net als een aansprakelijkheidsverzekering onder de woonhuisverzekeringen. Een glasverzekering dient ook weer altijd apart afgesloten te worden. Dat wil zeggen, glas is niet meeverzekerd als u een inboedelverzekering of opstalverzekering heeft. En dus ook niet bij de aansprakelijkheidsverzekering.

Uiteraard is een glasverzekering wel prima te combineren met de 3 bovenstaande verzekeringen. De meeste mensen sluiten een glasverzekering als extra verzekering af als ze een van de bovenstaande verzekeringen afsluiten. Het is dan ook raadzaam ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten.

Met een glasverzekering bent u verzekerd tegen schade aan (waarschijnlijk kunt u het al raden) glas. Het maakt daarbij niet zo heel veel uit hoe de schade aan uw glas wordt veroorzaakt. Als er schade aan uw raam is, of dit nou een pitje is of een kras, wordt dit vergoedt door de verzekeraar.

Net als bij een WA verzekering is het ook bij een glasverzekering zo dat er vanzelfsprekend geen opzet in het spel mag zijn. Daar wordt over het algemeen ook niet vanuit gegaan door de verzekeraar, want wie maakt er nou met opzet zijn of haar glas stuk. Het kan wel voorkomen dat een verzekeraar de situatie een beetje verdacht vindt. Ze zullen dan uitgebreid gaan kijken naar de oorzaak van de schade aan uw glas.