Geldt WA verzekering voor inboedel? - WA verzekering

Op de vraag of u bij het afsluiten van een WA verzekering ook gedekt bent tegen schade die wordt gemaakt aan uw inboedel kunnen we kort zijn. Dit is namelijk niet het geval. Om uw inboedel te verzekeren is er een aparte verzekering, de inboedelverzekering. Om te zorgen dat de verzekeringen niet door elkaar heen lopen hebben verzekeraars hier duidelijk regels over.

Wel vallen de WA verzekering en de inboedelverzekering onder dezelfde categorie, namelijk de woonhuisverzekering. Hier vallen een aantal verzekeringen onder die er samen voor zorgen dat alles rondom uw gezin en woning is verzekerd. Andere voorbeelden van woonhuisverzekeringen zijn de glasverzekering en de opstalverzekering.

Alle bovenstaande verzekeringen zijn apart af te sluiten. Dit neemt niet weg dat het ook mogelijk is om ze allemaal tegelijk af te sluiten. U kunt het als zeer onprettig en onoverzichtelijk ervaren als u de WA verzekering afsluit bij verzekeraar A, de inboedelverzekering afsluit bij verzekeraar B en de opstalverzekering afsluit bij verzekeraar C. Veel mensen hebben het op deze manier, maar voor het overzicht is het makkelijk om ze af te sluiten bij 1 verzekeraar.

Naast het feit dat het overzichtelijker is, kunt u hiermee ook in aanmerking komen voor premiekorting. Vraag dit altijd na bij uw verzekeraar. Veel verzekeraars zullen u belonen in de vorm van korting door het afnemen van verschillende verzekeringen.